דף הבית >> תחומי עיסוק >> תאונת עבודה
מהי תאונת עבודה?

תאונת עבודה מוגדרת בחוק הביטוח הלאומי כתאונה שארעה תוך כדי ועקב העבודה, לרבות בדרך אליה או בחזרה ממנה. תאונה שכזו יכולה לגרום לפציעה או למחלה מסוגים שונים, ישנן תאונות התרחשות בעת נפילה מגובה, תאונה בגין ארוע לב או אירוע מוחי בעת העבודה - מחלת מקצוע. מצבים שעשויים להיות מוגדרים כתאונת עבודה הם למשל כיפוף ונשיאת משקל, אשר גרמו לפציעה בגב, כוויות כתוצאה מאש או טיפול בחומרים מסוכנים, הידבקות במחלות שונות, ירידה בשמיעה, נפילות ואף תאונות דרכים בדרך אל העבודה או ממנה.

בנוסף לתאונה, שהיא בדרך כלל אירוע חד פעמי ומובחן, מוכרת בפסיקת בתי המשפט ובתי הדין לעבודה גם פגיעה בעבודה מסוג מיקרוטראומה. פגיעה זו נובעת, לפי הפסיקה, ממצבים שבהם עובד נדרש לבצע, במהלך עבודתו, פעולות חוזרות ונשנות באופן מתמשך וקבוע. פעולות כאלה במשך הזמן, עלולות לגרום לפציעה ואף לנכות צמיתה, כמו, תסמונת התעלה הקרפלית. 

תאונת עבודה

מאילו גורמים ניתן לתבוע פיצוי בעקבות תאונת עבודה?

המוסד לביטוח לאומי
אל המוסד לביטוח לאומי יש לפנות בכל מקרה של תאונת עבודה ומתקבלים ממנו כמה סוגים של פיצויים.
  • דמי פגיעה: פיצוי חלקי עבור התקופה שבה הנפגע לא היה מסוגל לעבוד בעבודתו, או בכל עבודה אחרת, וניתן לקבלם למשך 31 שבועות (91 יום) לכל היותר. דמי הפגיעה ישולמו לאחר מילוי הטפסים המתאימים. בטרם הגשת טופס דמי הפגיעה לביטוח לאומי מומלץ להתייעץ עם עורך דין לצורך כתיבת "ארוע התאונה" בצורה שתזכה אתכם בפיצוי.
  • מענק נכות לנפגע עבודה / גמלת נכות מעבודה: הראשון הוא מענק חד פעמי והשניה היא קצבה חודשית. נפגע שנקבעה לו דרגת נכות בשיעור של 9-20% יקבל מענק נכות חד פעמי. לעומת זאת, אם לנפגע תיקבע דרגת נכות בשיעור של 20% ומעלה, הוא יזכה לגמלת נכות חודשית.
  • יש להדגיש, כי ישנה אפשרות לערער על החלטות המוסד לביטוח לאומי, למשל על החלטה שלא להכיר בפגיעה מסוימת כתאונת עבודה, או על קביעת דרגת נכות נמוכה מדי. הערעור מוגש לועדה רפואית לעררים או כתביעה לבית הדין לעבודה, לפי העניין, חשוב שבפנייה לועדה לעררים יהיה הלקוח מיוצג על-ידי עורך דין.
תביעה כנגד המעביד
בנוסף לתביעה לפיצוי שיש להגיש בכל מקרה אל המוסד לביטוח לאומי, עומדת בפני נפגע העבודה אפשרות להגיש תביעה נוספת לפיצוי כנגד המעביד שאצלו נפגע בתאונה. במסגרת התביעה כנגד המעביד, יצטרך נפגע העבודה להוכיח שתאונת העבודה והנכות שממנה הוא סובל נגרמו כתוצאה מהתרשלות של המעביד, או כתוצאה מכך שהמעביד הפר חובה מסוימת החלה עליו על פי חוק.

כיצד נקבע גובה הפיצוי בשל תאונת עבודה?
דרגת הנכות הרפואית שנקבעת לנפגע העבודה מתייחסת לליקוי הפיזי שממנו הוא סובל ונקבעת על ידי רופאים. במוסד לביטוח לאומי מדובר ברופאים חברי הועדה הרפואית ובבית המשפט, ברופאים המומחים שבודקים את הנפגע מטעם הצדדים או מטעם בית המשפט, ועל פי חומרת דרגת הנכות נקבע הפיצוי.
הפיצוי עצמו ישולם, בהתאם לראשי הנזק הבאים: הוצאות רפואיות, אל מעבר לסל הבריאות, הוצאות עבור עזרת הזולת, הוצאות בשל ניידות, הוצאות להתאמת דיור, הפסדי שכר לעבר, אבדן כושר השתכרות בעתיד וכן כאב וסבל.

מה כדאי לעשות לאחר תאונת עבודה?
על מנת לשפר מאד את סיכויי הנפגע לזכות בפיצוי המקסימאלי המגיע לו, בשל הפגיעות שנגרמו לו בתאונת העבודה, יש להקפיד על כמה כללים.

תיעוד מיד לאחר התאונה
חשוב לתעד, ככל האפשר, את הפציעות שנגרמו כתוצאה מהתאונה ולשמור את פרטיהם של העדים לה ושל נפגעים נוספים, ככל שהיו כאלה.

טיפול רפואי ראשוני
חשוב מאד להתפנות לבית חולים ולקבל טיפול רפואי מיד לאחר התאונה. בהקשר זה, כדאי לזכור כי כל שיהוי בקבלת טיפול פועל לרעתנו.

המשך הטיפול ותיעודו
נפגע העבודה יזדקק לימי מחלה, ביקורות, הפניות לרופאים מומחים, בדיקות ועוד. יש לשמור עותק של כל מסמך ומסמך שניתן על ידי המטפלים השונים לצורך הוכחת מידת הנזק שנגרם בתאונת העבודה ועלות הטיפול.
בנוסף לתיעוד הטיפול הרפואי, יש לשמור מסמכים נוספים, שיעידו על השינוי שחל במצבו של הנפגע, בעקבות תאונת העבודה, כגון, תלושי שכר, דוחות למס הכנסה, קבלות, הוצאות דלק וחניה ואישור העסקת עוזרת בית.

האם יש צורך לפנות לעורך דין, ומתי?
תביעה לפיצוי בשל פגיעה בעבודה, בין אם תאונת עבודה או מחלת מקצוע, מחולקת לשלבים שונים, מערבת פנייה לגורמים רבים והטיפול בה עשוי להימשך זמן רב. בשל מורכבותה של תביעה כזאת, מומלץ מאד להיפגש עם עורכת דין שירה פינקלשטיין, המתמחה בדיני הנזיקין ובייצוג נפגעי עבודה בפרט, בהזדמנות הראשונה האפשרית. עורכת דין שירה פינקלשטיין תנחה את הנפגע באשר לאופן הפעולה הרצוי, החל ממועד התאונה, לרבות מילוי הטפסים לביטוח לאומי ועד שלבי החזרה לשגרה שלאחריה, ייצגו אל מול הגופים השונים הרלוונטיים (המוסד לביטוח לאומי והועדות הרפואיות, בית הדין לעבודה, המעסיק וחברת הביטוח שלו ואף בית המשפט) ויסייע לו לקבל את סכום הפיצוי המקסימאלי המגיע לו, בשל הנכות שנגרמה לו בתאונה.

תאונות דרכים

תאונות תלמידים

רשלנות רפואית

ביטוח לאומי

תאונות בשטח בנוי

תאונות עבודה
 
פקס: 03-9340440  
שירה פינקלשטיין, משרד עו"ד 
   



  
המידע באתר הינו מידע כללי ואינו מידע מחייב.  הזכויות המחייבות נקבעות ע"פ חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט.   השימוש במידע אינו בא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין וכל פעולה שנעשית על פי המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.    השימוש באתר זה אינו יוצר יחסי עורך דין לקוח בדרך כלשהי.
 
סלולארי:  050-6543601
דוא"ל:  shira@fs-law.co.il
כל הזכויות שמורות  ©     עיצוב גרפי:  Mash Design